همزمان با روز ملی جمعیت، حمایت های سازمان بهزیستی از فرزندآوری خانواده ها تشریح شد

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور، به مناسبت ۳۰ اردیبهشت ماه "روز ملی جمعیت" حمایت های این سازمان از خانواده ها برای فرزندآوری را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر وحید قبادی دانا، به همبن منظور از همه دستگاه‌ها، سیاست گذاران و فعالان اجتماعی خواست تا با تغییر نگرش نسل جوان به موضوع فرزندآوری و تشویق آنها به ازدواج، تشکیل خانواده و فرزندآوری، مانع مواجه شدن کشور با خطر کاهش جمعیت در آینده نزدیک و پیر شدن بیش از پیش جمعیت باشند.

وی با بیان اینکه در شرایطی به سر می‌بریم که طبق آمار اعلام شده در سال ۹۸ نرخ رشد جمعیت به زیر یک درصد کاهش پیدا کرده است گفت: در جوامع امروز نیروی انسانی و جمعیت هر کشور بعنوان یکی از مولفه‌های قدرت این کشور به شمار می آید که می تواند به عنوان پتانسیلی برای ایجاد قدرت اقتصادی و اجتماعی در سطح  هر جامعه‌ای باشد.

وی افزود: این که در آینده نزدیک میزان جمعیت کشور ما به میزانی که می بایست نرسد و همچنین میانگین سنی جمعیت در اثر کاهش فرزندآوری افزایش پیدا کند باعث می شود که در آینده نزدیک یکی از پیرترین کشورهای جهان باشیم.

وی با اشاره به اینکه این امر موجبات ایجاد مشکلاتی را در آینده برای کشور ما ایجاد خواهد کر،د تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از کشورهای پیشرفته مثل اسپانیا، آلمان و انگلیس و بسیاری از کشورهای اروپایی، مشوقات بسیار مناسبی را برای خانواده‌ها برای فرزندآوری ایجاد می‌کنند. مثلاً در برخی از این کشورها اگر تعداد فرزند در هر خانواده بیش از سه فرزند باشد، دولت  ماهانه مبالغی را به عنوان کمک هزینه معیشتی برای آنها در نظر می گیرد.

کاهش ۱۷۰ هزار موالید زنده نسبت به سال ۹۷

رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه اظهار داشت: اینکه در سال ۹۸ تعداد موالید زنده ما ۱۷۰ هزار نفر نسبت به سال ۹۷ کاهش پیدا کرده جای نگرانی دارد. همانگونه که در موضوع کرونا از اینکه حدود ۷ هزار نفر از هموطنانمان  فوت شدند نگران شدیم، با توجه به اینکه عدد ۱۷۰ هزار نفر، حدود ۲۵ برابر این رقم هست جای سوال است که آیا همان قدر که ما درخصوص از دست دادن هفت هزار نفر نگران و ناراحت شدیم آیا از کاهش موالید زنده در سال ۹۸ به تعداد ۱۷۰ هزار نفر کمتر از سال گذشته نیز نگران هستیم یا خیر؟

به اعتقاد قبادی دانا، به نظر می رسد مهم ترین علت کاهش فرزندآوری بستگی به تغییر نگاه نسل جوان به زندگی و طی کردن امورات زندگی  دارد. البته تغییر شرایط اجتماعی و ایجاد مشوق های اقتصادی و تسهیل شرایط زندگی برای جوانان همچنین تسهیل امر ازدواج، ایجاد شرایط مناسب برای تشکیل زندگی و فرزندآوری و افزایش تعداد فرزندان هم می تواند در این مهم موثر باشد.

واریز ماهانه مبلغ ۴۰۰ هزار تومان برای خانوارهای دارای فرزند سه قلو یا بیشتر

رییس سازمان بهزیستی کشور، با بیان اینکه سازمان بهزیستی با هدف ایجاد شرایط بهتر برای زندگی بهتر برای مردم ایران در تلاش هست تا بتواند در حوزه‌های مختلف اثربخشی خود را داشته باشد، گفت: به همین منظور از سال گذشته این سازمان برای تمام خانوارهایی که فرزند سه قلو یا بیشتر دارند و سن فرزندشان تا سن ۶ سالگی هست، ماهانه مبلغ ۴۰۰ هزار تومان از محل اعتبارات سازمان بهزیستی در نظر گرفت.

وی افزود:  همچنین برای خانوارهای نیازمند ای که فرزند دوقلو دارند و دهک درآمدی آنها یک، دو و سه درآمدی هست هم همین کمک هزینه در نظر گرفت شد.

 قبادی دانا با اشاره به اینکه این مبلغ بسیار جزئی است اما می تواند به عنوان یک شروع باشد از  سیاست‌گذاران کشور خواست تا شرایطی ایجاد کنند که سازمان بهزیستی بتواند مبالغ بیشتری را برای خانواده‌ها در نظر بگیرید.

 وی همچنین پیشنهاد داد که همانند برخی از کشورهای پیشرفته، تسهیلاتی برای خانواده‌هایی که دارای سه فرزند یا بیشتر هستند به عنوان مشوق‌هایی در نظر گرفته شود.

قبادی دانا بابیان اینکه  سازمان بهزیستی سعی کرده تا تمام تسهیلات و برنامه‌ها خود را بر اساس بعد خانوار در نظر بگیرد، افزود: به عنوان مثال سال گذشته مبلغ مستمری برای ۱۷۸ هزار خانوارهایی که فرد دارای معلولیت دارند بر اساس بعد خانوار به طور کامل در نظر گرفته شد.

وی گفت: براین اساس از سال گذشته، برای فرد معلول که سرپرست خانوار بود اما مستمری او بر اساس بعد خانوار نبود و به عنوان یک نفر مستمری دریافت می‌کرد مستمری درنظر گرفته شد.

وی اظهار داشت: این اقدام با حمایت سازمان برنامه و بودجه شکل گرفت که بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان بار مالی در سال داشت اما انجام شد.

مشاوره ژنتیک رایگان برای  ۳۳ هزار خانوار دارای دو معلول و بیشتر

قبادی دانا در ادامه همچنین به اقدامات دیگر سازمان اشاره کرد و تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات این سازمان، مشاوره ژنتیک بود که می تواند  کمک کند به اینکه خانواده هایی که از ترس بدنیا آوردن فرزند دارای معلولیت به دلیل اینکه در خانواده‌های آنان در یک فامیل دوری سابقه فرزند دارای معلول وجود داشته از فرزندآوری پرهیز می‌کنند.

 وی با بیان اینکه می توان با آگاه سازی خانواده ها آنها را به فرزندآوری تشویق کرد، گفت: از این رو امسال نیز مشاوره ژنتیک رایگان و آزمایش‌های لازم برای ۳۳ هزار خانوار دارای دو معلول و بیشتر به طور کامل  انجام خواهد شد.

کد خبر 17634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =